Френското правосъдие започва разследване срещу Apple за планирано изваждане от

...
Френското правосъдие започва разследване срещу Apple за планирано изваждане от
Коментари Харесай

Във Франция разследват Apple за измама

Френското правораздаване стартира следствие против Apple за „ планувано изваждане от приложимост “ на старите модели iPhone.

Проверката е формирана на 5 януари от парижката прокуратура и би трябвало да откри дали има „ планувано състаряване “ и „ машинация “ за повишение на продажбите на софтуерния колос, заяви Франс прес.

Анкетата се води от националната работа за следствие към Генералната дирекция по конкуренцията.

Американският колос призна в края на предходната година съзнателно забавя работата на старите модели на смарт телефоните, с цел да удължи живота им.

" Apple е въвела световна тактика за програмирано състаряване на смарт телефоните, с цел да усили продажбите си “, твърди обаче френска потребителска асоциация, която е подала жалбата до управляващите. Организацията е събрала над 2600 свидетелски описа на френски клиенти на Apple и прикани всички, които се усещат наранени да се записват на уеб страницата й да се включат в възможен колективен иск.

Във Франция това е второто сходно следствие след инспекцията, почнала в Нантер в края на ноември против японския производител Epson по същите съмнения. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР