Френското правитество излезе с позиция, че няма да признае Каталуния

...
Френското правитество излезе с позиция, че няма да признае Каталуния
Коментари Харесай

Франция: Няма да признаем Каталуния за независима

Френското правитество излезе с позиция, че няма да признае Каталуния за самостоятелна, в случай че самостоятелният район на Испания се разгласи за подобен и претендира, че е обособена от Испания страна. Такова деяние би означавало автоматизирано овакантяване на Европейски Съюз, считат френските управляващи, предава Би Би Си. 

Министърът по европейските въпроси на Франция Натали Лоазо разяснява, че рецесията, последвала референдума в Каталуния на 1-ви октомври, би трябвало да се позволи посредством разговор с Мадрид.

Очаква се министър председателят на Каталуния Карлес Пучдемон да изнесе тирада пред районния парламент на следващия ден. 

" Ако се разгласи самостоятелност, това ще бъде едностранно и ние няма да го признаем. Тази рецесия би трябвало да бъде позволена с разговор на всички равнища в испанската политика ", съобщи Лоазо. " Би било в несъгласие с отговорностите на Франция, в случай че Париж вземе преждевременно решение да признае Каталуния за самостоятелна страна ", счита министърът.

Най-малко 350 000 души се причислиха към шествие в Барселона през вчерашния ден след последните прояви на сепаратистки настроени жители и деятели за народна власт в града. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР