Френското правителство заяви, че ще забрани пушенето на всички плажове

...
Френското правителство заяви, че ще забрани пушенето на всички плажове
Коментари Харесай

Франция слага забрана за пушене в парковете, плажовете и до училищата

Френското държавно управление съобщи, че ще забрани пушенето на всички плажове в страната, в публичните паркове и гори и наоколо до учебните заведения, съобщи Агенция Франс Прес.

" Отсега нататък местата, където не се пуши, ще бъдат норма ", съобщи министърът на опазването на здравето Орелиен Русо пред кореспонденти по време на представянето на държавната стратегия за битка с тютюнопушенето.

Той сподели, че във Франция към този момент има 7200 зони свободни от тютюнев пушек, само че те са избрани най-вече от локалните управляващи, а не от централното държавно управление.

" Установяваме принцип, който ще се трансформира в национално предписание ", съобщи министърът.

" Данъците върху цигарите ще бъдат увеличени ", заяви още Русо, като цената на кутия от 20 цигари, която сега е към 11 евро, ще нарасне на 12 евро до 2025 година и на 13 евро през идната година.

" Правителството също по този начин възнамерява да забрани електронните цигари за еднократна приложимост, които са изключително известни измежду младежите. Целта е да се сътвори първото потомство на свободни от тютюн хора до 2032 година, както е заречен президентът Еманюел Макрон ", добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР