Френското правителство упорито се опитва да направи условията във Франция

...
Френското правителство упорито се опитва да направи условията във Франция
Коментари Харесай

Надпреварата на Франция срещу Великобритания за разработчици на видеоигри би засегнала и нас

Френското държавно управление настойчиво се пробва да направи изискванията във Франция за гейминг студията по-привлекателни. Подкрепата на страната се отразява удобно и това проличава от триумфите на Ubisoft. Все отново компанията спомага в преизграждането на покрива на Парижката Света Богородица. От друга страна британците недоволстват – съгласно тях явно разработчиците ще изберат страна, която не излиза от Европейския съюз и не е въодушевила основаването на мрачна дистопична видеоигра. В тази връзка асоциацията TIGA се обърна към Британското държавно управление с молба от своя страна също да даде положителни условия за този бизнес.



TIGA приканва за спомагателни облекчения на налозите на студията във Англия. Според изследване на организацията това би довело до разкриване на най-малко 700 нови работни места; до влагането на 95 милиона английски паунда за развиване на промишлеността и към £86 милиона приход за държавната хазна. Според същото изследване, след пет години броят на разкритите работни места би трябвало да се усили с още 1500. Данъчните доходи биха скочили на £197 милиона. TIGA предлага да се разшири и фондът за видеоигри, който досега предлага до £25 хиляди на дебютиращи гейминг студия.

Но по-интересното е мнението на TIGA за въпроса със чиновници от други страни. Според асоциацията даже след Брекзит работодателите към момента би трябвало да имат правото да наемат имигранти. Представител на TIGA показа:

„Гейминг секторът на Англия се увенчава с история за триумф. Инвестициите в него доближиха рекордни равнища през 2018 и приносът ни към брутния вътрешен артикул набъбна до £1,8 милиарда. Все още обаче това не е мотив за усмиряване. Правителствата и другите юрисдикции ще продължат да притеглят нашите отличили се студия и надарени служители…“

Исковете на TIGA биха окуражили млади разработчици от всички страни ( в това число и България ) да стартират и развият своята кариера в британските студия. Франция от своя страна предлага данъчен тласък от 30% и предлага държавни заеми от над 2 милиона евро, които се изплащат от фирмите според от техния триумф. Като спомагателен бонус е по-доброто време и не на последно място качествената храна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР