Френското правителство стартира план за подготовка за излизане на Великобритания

...
Френското правителство стартира план за подготовка за излизане на Великобритания
Коментари Харесай

Френското правителство се подготвя за Brexit без сделка

Френското държавно управление започва проект за подготовка за излизане на Англия от Европейския съюз без съглашение с Брюксел.
Това заяви френският министър председател Едуар Филип по отношение на резултатите от последната среща с държавното управление.
" Реших да задействам проекта за подготовка при Брекзит без съглашение. Необходимо е да се защитят френските жители ", сподели той, представен от ТАСС.
Планът планува отпущането на 50 милиона евро на френските пристанища и летища за компенсиране на възможни загуби по отношение на Брекзит.
Бчера министър председателят на Англия Тереза Май удостовери, че английското държавно управление ще показа нов проект за Брекзит на Камарата на общините в идния понеделник, съобщи Спутник.
Франция приготви проекта си за Брекзит, след историческото проваляне на английския министър председател в Народното събрание по-рано тази седмица.
След провалянето Камарата на общините гласоподава поддръжка за държавното управление на Мей, макар че предходния ден отхвърлиха договорката по Брекзит - общо 325 депутати гласоподаваха срещу предлагането за избор на съмнение, до момента в който 306 депутати гласоподаваха за него.
Отхвърлянето на договорката още веднъж породи страхове за сюжет без договорка, защото остават единствено няколко месеца преди крайния период 29 март, след което Англия ще се отдръпна от Европейски Съюз.
Около 30 000 френски компании изнасят артикули за Англия, сочат данни на френското финансово министерство, като през 2017 година изнесените артикули за били на стойност 31 милиарда евро.
Федерацията на френските производители на виновност и спиртни питиета (FEVS) изрази паника от протичащото се. Англия е втория по величина вносител на френски виновност след Съединени американски щати и е главен клиент за френските спиртни питиета.
" Този избор е в ущърб на историческите и плодотворни търговски връзки сред нашите две страни, " сподели президентът на FEVS Антоан Лечша, призовавайки английските и европейските водачи да " създадат всичко допустимо да намерят различно политическо решение до 29 март ".
От ноември френските депутати разискват законопроект, който се отнася до последствията от Брекзит, които евентуално биха упълномощили държавното управление да издаде незабавни постановления, в случай че е належащо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР