Френското правителство ще замрази тарифите за газ до април 2022

...
Френското правителство ще замрази тарифите за газ до април 2022
Коментари Харесай

Франция с драстична мярка срещу поскъпването на ток - замразяване на цената на газа

Френското държавно управление ще замрази цените за газ до април 2022 година заради предстоящото повишаване на цените на силата през октомври. Това разгласи министър председателят Жан Кастекс през днешния ден по телевизионния канал TF1.

" Няма да има повече нарастване на цените на газа ", увери той. Според него, след април следващата година цените би трябвало да паднат, написа БГНЕС.
 Официално: КЕВР подвигна цената на газа Официално: КЕВР подвигна цената на газа
Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) утвърди покачването на цената на природния газ до 49,94 лева за мегаватчас, считано от...

Премиерът разгласи допустимо преразглеждане в посока увеличение на специфичните ваучери за заплащания за електрическа енергия, които държавното управление разпределя на семействата. " Ако ограниченията за заледяване на цените не са задоволителни ", посочи Кастекс.

Пред основният икономист на Института за енергиен мениджмънт Калоян Стайков разяснява, че Европейска комисия още не е дала твърди насоки по какъв начин да се подхожда на национално равнище за преодоляване на цената на тока т.е. Брюксел не споделя какво ще смята за неприемлива държавна помощ и какво - не.

Според редица специалисти високите цени на газа в Европа са резултат от съвпадението на редица фактори. Икономиката на Европейски Съюз, която се възвръща от пандемията, изисква повече енергийни запаси, в сравнение с през 2020 година За да компенсират този дефицит на сила, страните от общността започнаха да употребяват газ по-активно. Понастоящем няма спомагателни източници за доставките на суровината в Европейски Съюз: европейските производители (Холандия, Англия и Норвегия) към този момент са достигнали своя пик на произвеждане. Доставчиците на полутечен природен газ, в това число тези в Съединени американски щати, го продават в Азия, където цените му са по -високи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР