Френското правителство ще внесе в парламента в началото на ноември

...
Френското правителство ще внесе в парламента в началото на ноември
Коментари Харесай

Френският парламент ще гласува закон за сценарий с Брекзит

Френското държавно управление ще внесе в Народното събрание при започване на ноември законопроект, който планува ограничения при обстановка за Брекзит без реализирано съглашение сред Англия и Европейски Съюз, съобщи Франс прес.

Законопроектът ще бъде показан през днешния ден на държавно съвещание от министърката по европейските въпроси Натали Лоазо. С него се дава опция на държавното управление да приема наредби за решение на проблемите, които би провокирал твърдият Брекзит във френско-британските връзки.

Текстът ще бъде импортиран в Сената на 5 ноември и в Националното заседание през декември.

По проект Лондон и Брюксел би трябвало да реализират съглашение по Брекзита до срещата на върха на Европейски Съюз на 18 и 19 октомври. Преговорите обаче буксуват и това поражда опасения, че до съглашение може и да не се стигне.

Подобна обстановка би имала съществени стопански последствия от двете страни на Ламанша, а също така би породила голям брой юридически празноти в европейското и френското право, като да вземем за пример пенсионните права на работилите във Англия французи, които желаят да се върнат във Франция, признаването на английските дипломи във Франция и изискванията на престояване на английски жители във Франция.

Вчера министърът на обществените действия и финанси Жералд Дарманен удостовери, че ще бъде повишен броят на митничарите във френските пристанища на Ламанша. Необходимо е да сме готови за корав Брекзит, в който нямаме юридическа връзка с английските ни другари, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР