Френското правителство работи по създаването на смартфон приложение, което да

...
Френското правителство работи по създаването на смартфон приложение, което да
Коментари Харесай

Франция с приложение, което ни предупреждава за заразен с коронавирус наоколо

Френското държавно управление работи по основаването на смарт телефон приложение, което да предизвестява потребителите, когато са покрай инфектиран с ковид, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това може да повдигне въпроси за въздействието на проследяващите технологии върху гражданските свободи.

Франция, която навлезе в четвъртата седмица на карантина, изследва по какъв начин да постави края на рестриктивните мерки за напредването на жителите, като един от разновидностите е това приложение.

"В битката с COVID-19 технологията може да помогне. Никакви решения обаче няма да бъдат вземани без провеждането на необятен публичен спор ", съобщи пред в. "Монд " френският държавен секретар за технологиите Седрик О.

Мобилно приложение ни сигнализира общували ли сме със инфектирани с COVID-19

Той сподели, че Франция работи върху план на име "СтопКовид " (''StopCovid''), който може да включва основано на Блутут технологията приложение, което да наблюдава дали наоколо няма инфектиран с ковид. Свалянето на приложението ще бъде по избор на потребителите, отбелязва Българска телеграфна агенция.

"Приложението просто ще ви осведоми, че през последните дни сте били в контакт с човек, който е дал позитивна проба " за ковид, посочи Седрик О.

Френското законодателство не разрешава персоналното смарт телефон следене, което се практикува в страни като Китай, Тайван и Южна Корея, чиито управляващи употребяват данните от геолокацията на смарт телефони, с цел да издирят лицата, които са имали контакт с далите позитивна проба, и с цел да подсигуряват спазването на карантинните ограничения, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР