Френското правителство призова демонстрантите, известни като "жълтите жилетки", да не

...
Френското правителство призова демонстрантите, известни като "жълтите жилетки", да не
Коментари Харесай

Правителството на Франция призова жълтите жилетки да не протестират през уикенда

Френското държавно управление прикани стачкуващите, известни като "жълтите жилетки ", да не стачкуват този уикенд след нападението на коледен базар в Страсбург, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. "Решихме да не забраняваме демонстрациите в събота ", сподели държавният представител Бенжамен Гриво. Той съобщи, че решението да няма митинги е оставено на стачкуващите. По думите му е по-добре хората да се погрижат за своите задания преди края на годината. Според него няма да е рационално да се постанова възбрана, тъй като това няма да предотврати плячкосването и безредиците.

Протестите започнаха в средата на ноември и в началото бяха против плануваното увеличение на налога върху горивата. След три седмици демонстрации и две следващи съботи, в които имаше протести в Париж, френският президент Еманюел Макрон призна, че не е работил задоволително бързо, с цел да увеличи покупателната дарба на работещите след избирането си предходната година.

В тирада по малкия екран той даде обещание бонусите в края на годината да не се таксуват с налози, а заплащането за ексклузивен труд изцяло да бъде освободено от налози и обществени удръжки. Въпреки тези отстъпки доста "жълти жилетки ", интервюирани от френски медии, обявиха, че считат да продължат да стачкуват. Жертвите от нападението в Страсбург станаха три, а един е в мозъчна гибел, заяви прокуратурата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР