Френското правителство предложи в сряда нов данък, който ще изисква

...
Френското правителство предложи в сряда нов данък, който ще изисква
Коментари Харесай

Франция ще облага с цифров данък големите технологични компании

Френското държавно управление предложи в сряда нов налог, който ще изисква от огромните софтуерни компании да заплащат данък в размер на 3% върху техните доходи, събрани в страната.

Ако бъдат признати от Народното събрание на Франция новите правила за данъчно облагане, ще бъдат приложени с противоположна мощ от началото на тази година. Френските управляващи считат, че през 2019-а година те ще донесат доходи в хазната от 400 млн. евро, които ще набъбнат до 650 млн. евро през 2020-а година, оповестява БНР.

"Тези софтуерни колоси употребяват вашите персонални данни и получават забележителна облага от тях, без да заплащат справедливия дял от налози ", отбелязва френският финансов министър Бруно льо Мер.

Така нареченият налог GAFA ще обгръща реклами, уеб страници и препродажба на персонални данни, наред с други области. Финансовият министър акцентира, че този налог ще засегне към 30 компании от Съединени американски щати, Китай, Германия, Испания и Англия. По този метод Бруно льо Мер ще извърши обещанието си от предишния декември, когато сподели, че Париж ще полза с налог фирмите, които правят сходен бизнес в страната, в случай че Европейският съюз не реализира консенсус по този въпрос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР