Френското правителство прави опит да намали недоволството от покачването на

...
Френското правителство прави опит да намали недоволството от покачването на
Коментари Харесай

Франция с нови мерки, за да спре протестите срещу цените на горивата

Френското държавно управление прави опит да понижи недоволството от покачването на цените на горивата. За събота е очакван огромен митинг на придвижването на по този начин наречените " жълти жилетки ". Премиерът Едуар Филип разгласи нови ограничения, с цел да смекчи удара върху покупателната дарба на по-бедните семейства.

" Риск от замърсяване, намалете скоростта " - този надпис е част от опазването на въздуха във Франция, където недоволството от цените на бензина и дизела ескалира, а държавното управление се пробва да го уталожи и да реализира задачата си за по-чиста природа.

Предвидените помощите за по-бедните са 500 милиона евро. Те включват супер бонус до 4000 евро за хората със скромни приходи, които желаят да си купят нов или остарял автомобил, щадящ околната среда. Мярката влиза в действие от 1 януари 2019 година и беше част от предизборната стратегия на президента Еманюел Макрон. Бонуси ще получат и французите, които се откажат от нафтовите си печки.

Протестите са против покачването на цените на дизела с 6.5 евроцента за литър и на бензина с 2.9 евроцента от януари следващата година.
Едуар Филип, министър-председател на Франция: Смятаме и мисля, че нашите сънародници ще го схванат, че е непопулярно,но въпреки всичко целесъобразно да кажем, че на следващия ден налозите би трябвало да тежат повече на замърсяването, в сравнение с работещите.
Дясноцентристкото обединяване в Народното събрание счита, че хората в по-слабо обитаемоте региони ще са ощетени.

Жан-Кристоф Лагард, " Съюз на демократите и самостоятелните ": Много французи се усещат в капан.Те не знаят по какъв начин да отидат на работа,когато са надалеч от огромен град,когато са в предградие или аграрни регион.Как да се оправят, когато нямат достъп до публичен превоз и други инфраструктури,които замърсяват по-малко.
Движението на по този начин наречените " жълти жилетки " се появи през последните седмици точно с повишението на цените на горивата. То се дефинира като аполитично и гражданско. Президентът ги назовава " хората, които желаят да блокират всичко ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР