Френското правителство повишава нивото на заплаха от тероризъм до най-високото.

...
Френското правителство повишава нивото на заплаха от тероризъм до най-високото.
Коментари Харесай

Франция наложи най-високото ниво на заплаха от тероризъм

Френското държавно управление покачва равнището на опасност от тероризъм до най-високото. Властите укрепиха контрола по границите и патрула на всички коледни базари във Франция , оповестява Франс24.

Стотици служители на реда, два хеликоптера, елитни елементи и бойци преследват нападателя от Страсбург. Терористът от Страсбург е бил прочут на френските управляващи като коренен ислямист . Името му е Шериф Шекат и е на 29 години. Шекат умъртви трима души и рани още минимум 13 души при пукотевица покрай фамозния Коледен базар в Страсбург.

 Не се проверявало за оръжие на коледния базар в Страсбург
Не се проверявало за оръжие на коледния базар в Страсбург

Това разкри евродепутатът Емил Радев

Има индикации, че туристическият бранш в Страсбург може да бъде обиден от офанзивата . Хотел " Клебер " на централния площад анулира резервации.

" Имаме доста позвънявания и имейли за анулация на резервации . Ще ни засегне тежко ", сподели рецепционистът Елена Бона пред " Ройтерс ".

Кметът на Страсбург Ролан Рис съобщи, че коледният пазар ще остане затворен през днешния ден.

 Проф. Чуков: Нападателят от Страсбург е радикализирано престъпно лице
Проф. Чуков: Нападателят от Страсбург е радикализирано престъпно лице

Издържал се е с обири, опити за убийства...

Заподозряният за нападението живее в регион Poteries в Страсбург, на към 20 минути с трамвай от центъра на френския град и коледния пазар.

" Сграда за обезверени хора. Никой не желае да живее там ", сподели 37-годишен локален гражданин пред кореспондент на Агенция Франс Прес покрай 9-етажния бетонен блок в квартал Hohberg, където нападателят е живеел.

 Стрелба в Страсбург - има жертви и ранени Обновена
Стрелба в Страсбург - има жертви и ранени

В жилището на стрелеца са открити гранати…

" Там хората са доста изолирани ", добави той.

Френският министър на правораздаването Никол Белубе увери, че не е належащо държавното управление да афишира изключително състояние.

В същото време Германия няма информация, която да демонстрира, че нападателят е обвързван с ислямски тероризъм , разгласи представител на вътрешното министерство.

Правителството на Германия заяви, че ускорява контрола по границите , само че няма да трансформира равнището на опасност в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР