Френското правителство поиска от 75-те най-големи производители и доставчици да

...
Френското правителство поиска от 75-те най-големи производители и доставчици да
Коментари Харесай

Френското правителство поиска намаляване на цените на хиляди стоки

Френското държавно управление изиска от 75-те най-големи производители и снабдители да ускорят годишните договаряния за цените на стоките от първа нужда и да подсигуряват, че те ще намалеят преди началото на новата година на фона на възходящата инфлация, съобщи представителят на кабинета Оливие Веран.

" Поискахме от 75-те най-големи снабдители и дистрибутори да ускорят годишните договаряния за понижаване на цените... Обикновено тези договаряния се организират напролет, обаче ние взехме решение, че новите договаряния би трябвало да се проведат още през есента, тъй че цените на потребителските артикули да могат да бъдат понижени не по-късно от началото на 2024 година ", съобщи Веран на брифинг.

Традиционно френските снабдители и търговци организират ценовите договаряния сред декември и март.

Веран също по този начин напомни и желанието на държавното управление да удвои до 5 хиляди броя стоките за ежедневна приложимост, които ще бъдат обхванати от ценовия таван.

Собствениците на най-големите супермаркети във Франция към този момент оповестиха безапелационен отвод да продават бензин на своите бензоколонкина...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР