Френското правителство планира екотакса за всички полети от френски летища.

...
Френското правителство планира екотакса за всички полети от френски летища.
Коментари Харесай

Париж планира екотакса за всички полети от френски летища

Френското държавно управление възнамерява екотакса за всички полети от френски летища. Очаква се тя да събере към 180 млн. евро от 2020 година нататък.

Таксата ще зависи от типа билет, който се купува, написа Военновъздушни сили. На билети за икономична класа за полети в границите на Франция или Европейски Съюз ще бъде налагана такса от 1.50 евро. Билетите за бизнес класа за полети отвън Европейски Съюз ще имат най-голямо оскъпяване от до 18 евро.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Затягане на екологичните регулации

Таксата ще се ползва само на излитащи полети, а не на полети, които кацат в страната. От транспортното министерство прецизират, че събраните пари ще бъдат вложени в по-малко замърсяващи типове превоз, като да вземем за пример железници.

Френското държавно управление опита да затегне екологичните регулации, само че изостави проектите си за повдигане на акциза върху горивата предходната година след митингите на така наречен жълти жилетки. Авиоиндустрията също вкарва своя стратегия за понижаване на замърсяването, която изисква авиолиниите да регистрират своите излъчвания от тази година нататък. Схемата ще проработи изцяло през 2021 година

Air France е срещу

Компанията Air France декларира, че е срещу държавния проект за екотакса, като показва, че мярката доста ще засегне нейната конкурентоспособност. " Тази такса ще съставлява спомагателни разноски от над 60 млн. евро на година за Air France ", споделят от компанията, представени от Reuters.

Европейски Съюз обаче твърди, че без вземането на ограничения въглеродните излъчвания от авиосектора ще се повишат с до 300% до 2050 година

Климатично изключително състояние

Решението за въвеждането на новата екотакса съответства с оповестяването от Париж във вторник на климатично изключително състояние, сходно на още доста градове по света и на парламентите на Англия и Ирландия.

Трябва да осъществим задачите на Парижкото съглашение от декември 2015 година, съобщи Селия Блауел, почитан чиновник на парижкото кметство, която дава отговор за политиката в областта на околната среда.

Парижкото кметство съобщи, че е взело решение за основаването на " Академия за климата ", която ще има за цел гратис да дава на младежите информация по въпросите, свързани с околната среда.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР