Френското правителство планира да продължи икономическите реформи и ще се

...
Френското правителство планира да продължи икономическите реформи и ще се
Коментари Харесай

Франция готви стимули за работещи пенсионери и по-ниски помощи за богати безработни

Френското държавно управление възнамерява да продължи икономическите промени и ще се насочи към помощите при безработица, пенсионната система и данъчни понижения за трудещите се от междинната класа. Това съобщи през вчерашния ден министър председателят Едуар Филип, представен от " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Филип показа целите на държавното управление, по които следва да се работи, пред долната камара на френския парламент.

Правителството желае да промени метода си на ръководство, сподели министър председателят в отговор на митингите, които избухнаха против икономическата политика на президента Еманюел Макрон и не престават от ноември.

" Ние сме и ще останем реформатори. Трябва обаче да продължим да включваме французите във вземането на решения ", сподели Филип.

Франция ще понижи помощите при безработица за хората с високи приходи и ще предложи тласъци на тези, които работят след навършване на нормалната пенсионна възраст, осведоми " Ройтерс ". Наред с оповестяването на тези ограничения Филип още веднъж съобщи решимостта си да опрости френската пенсионна система, с цел да я направи по-справедлива. " Както сподели президентът, би трябвало да работим по-дълго време ", уточни министър председателят, като добави, че ще се резервира опцията за пенсиониране на 62 години.

Освен това ще бъде комплициран завършек на практиката някои някогашни чиновници да получават компенсации за безработица, които надминават месечните им заплати.

Сред оповестените ограничения бяха и задължения за слагане на околната среда и обществената правдивост в основата на държавната политика до края на мандата на Макрон през 2022 година По думите на Филип сега безработицата е на най-ниското си равнище от 10 години насам, а вложенията са най-високите за последните 12 години.

Филип изрази убеденост, че ще се реализира консенсус за разрешаване на инвитро оплождане за лесбийски двойки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР