Френското правителство оказва натиск върху Обединеното кралство да помогне за

...
Френското правителство оказва натиск върху Обединеното кралство да помогне за
Коментари Харесай

Френското правителство оказва натиск върху Обединеното кралство да помогне за запълването на дупка от няколко милиарда лири в ядрени проекти

Френското държавно управление оказва напън върху Обединеното кралство да помогне за запушването на дупка от няколко милиарда лири в бюджета на планове за нуклеарна сила, изграждани във Англия от френската електрическа енергия оператор EDF.

Призивът за принос от Обединеното кралство евентуално ще провокира напрежение сред Париж и Лондон, ден откакто държавната EDF призна, че строителството на нова атомна електроцентрала в Hinkley Point в Съмърсет би страдат от спомагателни скъпоструващи забавяния, като сметката доближава до £46 милиарда.

Обединеното кралство съобщи, че няма да влага пари в плана, който смята EDF за мажоритарен акционер и към този момент е подсилен от държавно управление гаранция за приходите си, откакто стартира да работи.

Но Париж упорства за „ световно решение “, което да обхване и проблемите с финансирането в различен плануван цех в Обединеното кралство, Sizewell C, сподели чиновник на френското министерство на стопанската система и различен човек, непосредствен до договарянията.

„ Т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР