Френското правителство обяви мерки за пенсионна реформа, но с известни

...
Френското правителство обяви мерки за пенсионна реформа, но с известни
Коментари Харесай

Френското правителство смекчи мерките за пенсионна реформа

Френското държавно управление разгласи ограничения за пенсионна промяна, само че с известни отстъпки към стачниците. Промените ще се ползват поетапно след приемането на закона следващата година или при започване на 2021 година и ще засягат единствено родените след 1975 година

 © БГНЕС
Предлага се универсална система, която да размени сегашните 42 схеми с бонуси и привилегии, като да вземем за пример в железниците и парижкото метро. Хора с цялостен работен стаж ще имат най-малко 1000 евро на месец.

Пенсионната възраст остава 62 години, само че промяната ще предизвиква оставане на работа по-дълго време, означи министър председателят Едуар Филип. Според него предложенията и заложените гаранции разрешават преустановяване на стачките и митингите, обхванали Франция.

Синдикатите обаче отхвърлиха проекта като секване на " алена линия " и " насмешка " и ще обмислят идващите си протестни дейности.
 Мащабни митинги във Франция Мащабни митинги във Франция
Общественият бранш във Франция през днешния ден е на крайник по апел на синдикатите против пенсионните промени на президента Макрон. Очаква се те да бъдат оповестени...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР