Френското правителство обяви какво ще ореже от държавните разходи, за

...
Френското правителство обяви какво ще ореже от държавните разходи, за
Коментари Харесай

Макрон отлага някои реформи, за да се справи с дефицита

Френското държавно управление разгласи какво ще ореже от държавните разноски, с цел да се впише в условията на Европейски Съюз за недостига, които Франция подценява от години.

Би Би Си заяви, че ще бъдат орязани 4.5 милиарда евро, основно от защитата, вътрешните и външните работи, и превоза. По този метод дефицитът в държавния бюджет ще падне под прага от 3% от Брутният вътрешен продукт, което е едно от разпоредбите на Европейския пакт за непоклатимост и напредък.

Това беше едно от обещанията на президента Еманюел Макрон по време на предизборната акция. " Ще удържим на думата си " съобщи бюджетния министър Жералд Дарманин. Според него това е просто " въпрос на стриктност ".

Според специалисти обаче цената на оправянето с недостига в този момент е отлагането на част от огромните промени, които също бяха част от платформата на Макрон. Намаляването на налога върху по-ниските хонорари да вземем за пример ще бъде отсрочено до 2019г., дружно с премахването на система за данъчни заеми за компании, основана от държавното управление на Оланд през 2014. Реформите на пазара на труда обаче ще продължат по проект.

Анализатори виждат в решението на Макрон опит Франция да се покаже като сериозен и сигурен сътрудник пред Германия. Още в предизборната акция Макрон съобщи желанието си дружно с немския канцлер Ангела Меркел да рестартират франко-германския мотор на развиване на Европейски Съюз.

Германските гласоподаватели обаче към момента се тормозят от финансовата дисциплинираност на Франция и оправянето с недостига може да им помогне да преглътнат част от европейската стратегия на Макрон, включваща общ бюджет и финансов министър на еврозоната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР