Френското правителство обеща милиони евро в борбата срещу домашното насилие,

...
Френското правителство обеща милиони евро в борбата срещу домашното насилие,
Коментари Харесай

Френското правителство обеща милиони за борба с домашно насилие в страната

Френското държавно управление даде обещание милиони евро в битката против домашното принуждение, предадоха международните организации.

Кабинетът на Едуар Филип показа през днешния ден пакет от ограничения на стойност милиони евро за понижаване на случаите на убити от сътрудниците си дами във Франция. От началото на годината съгласно френски деятели в страната минимум 130 дами са били убити от актуалните или от някогашните си сътрудници, напомня Асошиейтед прес.

Сред оповестените от държавното управление на Филип ограничения за справяне с казуса са обезпечаване на 1000 нови места в убежищата за дами, станали жертва на домашно принуждение и слагане на електронни гривни на насилниците. Мерките плануват също и конфискацията на огнестрелните оръжия от мъжете, тормозещи партньорките си и обезпечаването на по-добра подготовка служителите на реда за справяне с казуса, съобщи АП.

Горещата линия 3939, на която се подават сигнали за случаи на домашно принуждение, ще работи 24 часа в денонощието седем дни в седмицата, добавя Франс прес.

Днес френският министър председател удостовери появилите се в медиите информации за сума от 360 милиона евро, която ще бъде заделена на година за битката против насилието по отношение на дамите, добавя организацията.

Премиерът сподели, че ще се работи за по-добра формулировка във френското право на понятието " домашно принуждение " и ще бъдат основани нови утежняващи виновността условия за причинителите на тормоз, довел до самоубийство. Филип също по този начин сподели, че в закона ще бъде вписано и понятието " психическо въздействие ", което неведнъж приготвя почвата за физическото принуждение.

Премиерът също така удостовери, че разпоредбите за лекарската загадка ще бъдат изменени, тъй че на здравните служащи ще се даде опция да подават по-лесно сигнали за незабавни дейности там, където съществува риск от рецидив на насилието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Повечето от ограниченията ще бъдат вписани в законопроект. В текста ще се планува и автоматизирано лишаване на правата на бащата върху детето, ако той е умъртвил майката.

В събота десетки хиляди протестиращи излязоха по улиците на Париж, с цел да кажат " не " на сексисткото и половото принуждение против дами и на убийствата на дами, напомня Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР