Френското правителство няма нищо общо с карикатурите на пророка Мохамед,

...
Френското правителство няма нищо общо с карикатурите на пророка Мохамед,
Коментари Харесай

Франция не стои зад карикатурите на Мохамед, но не може да ги забрани

Френското държавно управление няма нищо общо с карикатурите на пророка Мохамед, оповестени през 2015 година в парижкото списание " Шарли ебдо ". Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в изявление за катарската телевизия Al Jazeera.
" Тези рисунки са оповестени от без значение издание, което няма връзка с държавното управление на Франция. Френските управляващи нямат нищо общо, това не е план на държавното управление ", безапелационен е Макрон.
Френският президент съобщи, че схваща възприятията на мюсюлманите поради оповестените карикатури на пророка Мохамед във френската преса, само че не може да повлияе на създателите им.
 Събуди ли Макрон ислямския тероризъм във Франция? Събуди ли Макрон ислямския тероризъм във Франция?
Последните събития във Франция след жестокото ликвидиране на преподавател, посочил карикатури на пророка Мохамед на своите възпитаници, разбуниха ис...
" Разбирам възприятията на мюсюлманите по отношение на публикуването на карикатури на пророка Мохамед, само че държавното управление не стои зад тяхното издание, то идва от свободни и самостоятелни медии, които не са свързани с държавното управление ", напомни той основополагащи правила за френската народна власт.
го вкараха в спор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и му навлякоха гнева на редица страни, изповядващи тази вяра. 
Макрон счита, че думите му не са били разбрани вярно. Заради изкривеното разбиране на тази тирада, както означи френският държавен глава, у представителите на мюсюлманския свят се е основало усещането, че той е последовател на тези карикатури. " Хората схванаха, че съм бил подкрепял тези рисунки, само че това не е по този начин ", акцентира Еманюел Макрон.
По думите на президента мюсюлманите страдат най-вече от държанието на тези, които извращават исляма. " Има хора, които изкривяват исляма и от името на тази вяра приканват да го защитят ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР