Френското правителство няма нищо общо с карикатурите на пророка Мохамед,

...
Френското правителство няма нищо общо с карикатурите на пророка Мохамед,
Коментари Харесай

Макрон: Не подкрепям карикатурите и кабинетът ми няма нищо общо с тях

Френското държавно управление няма нищо общо с карикатурите на пророка Мохамед, оповестени през 2015 година в парижкото сп. " Шарли ебдо ". Това заяви през днешния ден президентът на Франция Еманюел Макрон в изявление за катарската телевизия " Ал Джазира ", фрагменти от което са качени на уеб страницата й, съобщи ТАСС.
Още по тематиката
" Тези рисунки са оповестени от без значение издание, което няма връзка с държавното управление на Франция. Френските управляващи нямат нищо общо, това не е план на държавното управление ", декларира Макрон.

Френският президент отбелязва, че се отнася с схващане към гнева на мюсюлманската общност във връзка карикатурите на пророка Мохамед. Според него обаче антифренските митинги в ислямския свят са провокирани от неправилна интерпретация на изказването му отпреди две седмици след атентата край Париж, при който терорист умъртви преподавател, посочил рисунките на свои възпитаници.

" Хората схванаха, че съм бил подкрепял тези рисунки, само че това не е по този начин ", акцентира Еманюел Макрон.

Мюсюлманите против Макрон

В пакистанските градове Лахор, Мултан през вчерашния ден, а в Карачи - през днешния ден, се събраха хиляди стачкуващи. Те изгориха изображение на френския президент Еманюел Макрон и желаеха Пакистан да прекъсне връзките си с Франция. Десетки от тях тъпчеха френски флагове и скандираха за протест на френските артикули.

Стотици палестинци стачкуваха в Ерусалим против Макрон пред джамията Ал Акса - третото най-свещено място за исляма. " С нашите души и с нашата кръв се жертваме за нашия оракул Мохамед ", скандираха те. Младежи влязоха в конфликти с израелската полиция, откакто излязоха от джамията и се насочиха към Стария град.

 Ялов протест против Франция: Ердоган се пъчи, малко на брой (ще) го следват Виж още

Десетки хиляди мюсюлмани стачкуваха през вчерашния ден в Бангладеш. Участниците в демонстрацията в столицата Дака приканиха за протест на френските артикули и носеха транспаранти, на един от които пишеш, че Макрон е " най-големият терорист на света ".

В мюсюлмански квартал на индийския град Мумбай бяха разлепени плакати, на които френският президент е изобразен с ботуш на лицето и наименуван " дявол ".

В Афганистан членове на ислямистката партия Хезб-и-ислами изгориха френското знаме. Партийният водач Гулбудин Хекматияр предизвести Макрон, че в случай че обстановката не бъде сложена под надзор, " тръгваме на Трета международна война и Европа ще бъде виновна ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР