Френското правителство няма да отмени решението си да повиши данъците

...
Френското правителство няма да отмени решението си да повиши данъците
Коментари Харесай

Френското правителство е твърдо - няма да намали данъците върху горивата

Френското държавно управление няма да анулира решението си да увеличи налозите за водачите и да усили акцизите върху горивата от 2019 година. Това съобщи министър председателят на страната Едуар Филип в ефира на телевизионния канал France 2, съобщи БГНЕС.
Бюджетът на Франция за 2019 година планува покачване на налога за дизела с 6,5 евроцента и за бензина с близо 3 евроцента. Повишението цели да понижи замърсяването на околната среда и да окуражи французите да закупуват екологично по-ефективни коли.
В същото време в страната се организират всеобщи митинги против това решение на държавното управление. Едуар Филип обаче бе безапелационен, че налозите ще останат, защото кабинетът следва корав курс по отношение на екологията.
" Гледайки телевизионните репортажи в събота, бях доста сюрпризиран от стила на тези акции - блокиране на пътища, защото доста от участвалите в тях французи за първи път в живота излизат да показват. Друг необикновен факт е този, че явно няма водачи и водачи на митингите. На тези митинги виждаме също освен прояви на яд, само че те отразяват и страданията на хора, които нямат вероятности, тъй че аз одобрявам мнението им ", добави Филип. Той сподели също, че безредица не трябва да се позволява, а в събота се е случило точно това.
По време на митингите в събота жена почина, откакто беше блъсната от водач на автомобил, изпаднал в суматоха, защото возил болното си дете. Шофьорът е жена. При други произшествия с автомобилни водачи беше употребявано хладно оръжие. Участие в митингите взеха 288 000 французи в цялата страна, а потърпевшите са 409, като 14 от тях са в тежко положение. Арестувани бяха 282-ма души.
В неделя митингите са било по-малобройни, само че са извършени към 150 акции по блокиране на пътища, бензиностанции и супермаркети. На доста места полицията е употребила сълзотворен газ, с цел да разгони стачкуващите. Протестиращите са били към 40 000. За идващия уикенд също се възнамеряват всеобщи митинги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР