Френското правителство не иска гражданите да пътуват в чужбина това

...
Френското правителство не иска гражданите да пътуват в чужбина това
Коментари Харесай

Франция не иска гражданите й да пътуват в чужбина това лято

Френското държавно управление не желае жителите да пътуват в чужбина това лято и предлага те да почиват във Франция, съобщи министърът на околната среда Елизабет Борн, оповестява " Ройтерс ".

По-рано този месец президентът Еманюел Макрон съобщи, че е малко евентуално французите да съумеят да подхващат огромни задгранични пътувания това лято и че даже пътуванията в Европа може да се наложи да бъдат лимитирани , с цел да понижи риска от обновяване на коронавирусната зараза.

Борн в изявление за радио " Франс Интер " разяснява, че идната седмица държавното управление ще вземе решение за вероятно разхлабване на разпоредбите за френски вътрешни пътувания , които сега са лимитирани до най-много 100 километра от вкъщи.

Тя добави, че парковете в Париж към този момент би трябвало да останат затворени , защото столицата към момента е " алена зона " за разпространяване на вируси.

Кметът на Париж Ан Идалго неведнъж приканва държавното управление да отвори още веднъж парковете , защото парижани, които живеят най-вече в жилища без градини, са склонни да се събират към затворените паркове, където е мъчно да се съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване.
 Франция с рекорден спад на умрелите от ковид
Франция с рекорден спад на умрелите от ковид

47 умряли, 240 новозаразени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР