Френското правителство и медицинските профсъюзи одобриха план за увеличение на

...
Френското правителство и медицинските профсъюзи одобриха план за увеличение на
Коментари Харесай

Франция обещава 7,6 млрд. евро за по-добро заплащане на болничния персонал

Френското държавно управление и медицинските профсъюзи утвърдиха проект за нарастване на заплащането на болничния личен състав, откакто здравните служащи бяха приветствани като герои по време на пандемията от ковид, съобщи ДПА.

"Историческата " договорка ще включва спомагателни 7,6 милиарда евро годишно, сподели здравният министър Оливие Веран. Предвижда се към 1,5 млн. служащи да получат чисто нарастване от 183 евро месечно и да бъдат преразгледани скалите на възнаграждение за някои групи като медицинските сестри и медицинските помощници, съобщи той.

Макрон основава три по-мощни министерства за възобновяване от рецесията

Президентът Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на даде обещание през март проект за вложение в лечебните заведения и по-добро заплащане за здравните служащи след края на пандемията. Много незабавни отделения стачкуваха месеци наред, оплаквайки се от неприятно съоръжение, ниско възнаграждение за някои служащи и липса на финансиране.

Групата, която стои зад стачката в незабавните отделения, към този момент отхвърли договорката като несъответстваща и приканва за митинг в Париж на следващия ден, на националния празник на Франция, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР