Френското правителство е склонно да оттегли временно от проекта си

...
Френското правителство е склонно да оттегли временно от проекта си
Коментари Харесай

Френските синдикати засега печелят битката срещу пенсионната реформа

Френското държавно управление е склонно да отдръпна краткотрайно от плана си за пенсионна промяна, мярката, която би принудила французите да работят до 64 години, с цел да се пенсионират с цялостна пенсия и която бе отхвърлена единомислещо от френските синдикати. Това декларира френският министър председател Едуар Филип в писмо, адресирано днес до синдикатите и организациите на работодателите, предадоха международните организации..
Това е огромна отстъпка, която предлага министър председателят по отношение на пенсионната промяна, породила вълна от митинги и стачки във Франция, продължаващи към този момент пета седмица, отбелязва Reuters.
" За да удостоверявам доверието ми към обществените сътрудници и с цел да не предопределям изхода на нашата работа, касаеща ограниченията за реализиране на баланс през 2027 година, съм податлив да изтегля от плана на закона мярката, която предложих и която планува прогресивно доближаване, считано от 2022 година, към възрастта от 64 години за цялостни пенсионни права през 2027 година ", се споделя в писмото на Филип, представено от Le Figaro и от ТАСС.
В писмото министър председателят добавя, че обществените сътрудници би трябвало да реализират единодушие, с цел да обезпечат баланс на пенсионната система през 2027 година, добавя AFP.
Според проекта на Филип възрастта за пенсиониране при цялостна пенсия трябваше да се увеличи от сегашните 62 на 64 години. Сега той е подготвен да я отдръпна, само че в случай че бъдат изпълнени избрани условия.
Най-големият френски профсъюз Обща конфедерация на труда приветства стъпката на премиера и я приема като воля на държавното управление да се реализира компромис, отбелязва Reuters.
Днес във Франция още веднъж имаше митинги против пенсионната промяна. На места в Париж се стигна и до конфликти сред протестиращите и силите на реда.
Сред протестиращите се появиха и няколкостотин жълти жилетки и маскирани лица с качулки, които започнаха да разрушават витрини по протежението на протестното шествие, потеглило от Площада на Нацията към Площада на Републиката. По полицията бяха хвърлени предмети, а силите на реда отвърнаха със сълзотворен газ. Няколко магазина бяха плячкосани, съобщи AFP.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР