Френското потребителско доверие се е забавило неочаквано през февруари, се

...
Френското потребителско доверие се е забавило неочаквано през февруари, се
Коментари Харесай

Френското потребителско доверие с неочаквано забавяне през февруари

Френското потребителско доверие се е забавило ненадейно през февруари, се показва в резултатите от  месечното изследване на Националния статистически институт " Инсее " (Insee), представени от ДПА.

Индексът на потребителското доверие е намалял до 89 пункта по отношение на 91 пункта през предходния месец. Прогнозите бяха за 92 пункта.

Доверието на потребителите във връзка с финансовата им обстановка се е влошило, като показателят е намалял с три пункта до -11 пункта, а показателят, измерващ финансовата им обстановка в предишното е останал постоянен на -28 пункта.

Делът на семействата, които са на мнение, че е положително време за по-големи покупки, се е намалил през февруари. Съответният показател се е свил с пет пункта до -40 пункта. Оценката за настоящата и бъдещата им дарба да икономисват се е влошила през февруари. 

Индексът на настоящата им дарба да икономисват е намалял до 11 пункта по отношение на 15 пункта, а показателят на предстоящата дарба да икономисват се е свил до 4 пункта по отношение на 7 пункта. 

Очакванията на семействата за бъдещата икономическа обстановка са се влошили доста. Индексът се е намалил до -42 пункта по отношение на -38 пункта, до момента в който знакът за предходната финансова обстановка е -77 пункта по отношение на -76 пункта през предходния месец.

Опасенията на семействата за безработица са нарастнали, като съответният показател се е нараснал с 4 пункта. Делът на семействата, които считат, че цените ще набъбнат през идните 12 месеца е повишен до -47 пункта от -54 пункта. Мярката за потребителските цени в предишното е повишена до 54 пункта по отношение на 53 пункта, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР