Френското общество не реагира на войната в Украйна по-различно, отколкото

...
Френското общество не реагира на войната в Украйна по-различно, отколкото
Коментари Харесай

Галин Стоев: Путин е материализирано зло и ние нямаме право да се снишаваме и да мълчим

Френското общество не реагира на войната в Украйна по-различно, в сравнение с всички здравомислещи общества в целия свят. Французите не са исторически свързани с Русия и по тази причина им е мъчно да схванат къде в действителност е казуса. Но има едно голямо възприятие за взаимност, което сплотява всички, с цел да оказват помощ на украинския народ. Има ужасно доста начинания в поддръжка на потърпевшите. Но това е обикновено сега, тъй като всички ние изпитваме комбинация от яд и в това време изтощение.

Това разяснява пред Нова тв режисьорът Галин Стоев, шеф на националния спектакъл в Толуза.

Хубаво е, че Марин Льо Пен е свалила фотосите си с Путин, само че ще би трябвало да изяснява тесните си връзки с него, за какво партията й е толкоз мощно подкрепяна от Русия. В този смисъл тя, както и всевъзможни израстъци в крайнодясна националистическа посока в най-различни страни се оказа, че са тясно свързани с съветската машина, с съветската агитация, с риски пари на олигарси и най-много с политиката на Путин. Включително и в България имаме такива случаи. Това, което е шокиращо е толерантността към този вид дискурс, който избрани политици се пробват да наложат, а в това време става дума за извънредно мощна операция на обстоятелства и на история, разяснява той.

Българският проблем е, че правото на изложение на мнение и правото на глас може да съществува съответно откакто ние имаме като общество консенсус и откакто сме определили какви полезности изповядваме и към какво се стремим вбъдеще като развиване. Това не е просто война. Това е цивилизационна война в някаква степен, война за съзнанието на хората и война, която ни докара до това, което един български разказ дефинира в своето заглавие " Време разделно ". Дълго време от страна на нашите политици се показваха отзиви, думи, реплики, решения - приказвам за Българска социалистическа партия, приказвам за освободения боен министър, даже и президента, за това по какъв начин би трябвало да се снишим, по какъв начин би трябвало да мълчим, по какъв начин би трябвало да оставим другите да се оправят. Това като се изключи че е лицемерно, плахо, само че и надълбоко безконтролно държание, разяснява той.

Докато обществото не се дефинира кое е бяло и кое е черно, ние ще се лашкаме в този вид войни, които разделят обществото. То това е и желанието на Путин - в неговата тактика до тук, с изключение на неистини и операция, има и нещо, което е искрено материализирано зло. Т.е. това са сили, които се пробват да разделят и да всяват безпорядък. Хубавото е, че света се подвигна доста бързо и това ми дава вяра, добави той. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР