Френското национално събрание - долната камара на парламента, прие с

...
Френското национално събрание - долната камара на парламента, прие с
Коментари Харесай

Френските депутати приеха закон, предлагащ затвор и глоби за нелегални мигранти

Френското национално заседание - долната камара на Народното събрание, одобри с огромно болшинство през вчерашния ден оспорван закон, затягащ разпоредбите за предоставяне на леговище след бурни диспути, които за първи път провокираха пропукване на единството в партията на президента Еманюел Макрон, съобщи " Ройтерс ".

Законът бе утвърден с 228 гласа, 128 депутати гласоподаваха срещу и 24 се въздържаха. Дебатите ще продължат в Сената - горната камара на Народното събрание, през юни.

Текстът планува да се удвои до 90 дни времето за задържане на незаконни мигранти, понижава периодите за подаване на молби за леговище и дефинира наказване от една година затвор и санкции за незаконно секване на границите.

Правителството съобщи, че желае да бъде и твърдо, и заслужено към имиграцията - главен фактор за публичното мнение, откогато хиляди мигранти, бягащи от войните и бедността в Близкия изток и Африка, поеха към Европа.

Законът планува също малолетните да получават леговище по облекчена процедура и понижава на половина времето, в което управляващите би трябвало да обработват молбите за леговище.

Законът бе остро подложен на критика от правозащитни организации и от левите партии и е основен тест за единството в центристката партия на Макрон " Република, напред! ", отбелязва " Ройтерс ". Един народен представител от президентската партия гласоподава срещу текста, а 14 се въздържаха. Преди гласуването ръководителят на парламентарната група Ришар Феран предизвести, че гласоподаване " въздържал се " ще бъде възприето като дребно провинение от партийното управление, само че гласоподаване срещу ще се счита за " смъртен грях ".

Правителството се оказа в неловка обстановка и тъй като депутатите от крайнодесния Национален фронт на Марин Льо Пен поддържаха някои членове от текста на закона, прибавя " Ройтерс ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР