Френското министерство на образованието се готви да публикува документ, който

...
Френското министерство на образованието се готви да публикува документ, който
Коментари Харесай

Франция планира да подобри условията за транссексуалните ученици

Френското министерство на образованието се готви да разгласява документ, който да помогне за възстановяване на изискванията в учебно заведение за възпитаници, сменили или сменящи пола си, написа френския вестник

Министерството на образованието, намиращо се в продължение на няколко месеца в колебливост, се готви да обясни ролята, която институцията би трябвало да играе по отношение на увеличението на броя на учениците, сменили и сменящи пола си, които желаят да бъдат третирани обикновено в учебно заведение. След като изслуша представителите на просветителната общественост, Министерството ще разгласява циркулярно писмо „ Как да подобрим изискванията на живот в учебната среда за транссексуалните възпитаници “.

В плана на този текст, до който Figaro е получил достъп, създателите се пробват да открият правила, които да дават отговор на настояванията във връзка с смяна на името, във връзка с облеклото и потреблението на тоалетни, съблекални и стаи за отдих, тъй като на разнообразни места отношението към такива възпитаници е друго, както от страна на управлението на учебната институция, по този начин и от страна на учителите.

На първо място поражда въпросът за смяна на името и потребление на местоимения, като се вземе поради полът. Ако ученикът е малолетен и заявката е подадено със единодушието на двамата родители, „ би трябвало да се подсигурява, че определеното име се употребява от всички членове на учебната общественост “, се споделя в документа. След това новото име ще бъде употребявано във всички учебни документи: лист за посещаемост, картата за учебната трапезария, картата за библиотеката и картата за компютърната зала. От друга страна, това име няма да бъде взето поради при издаване на национални дипломи, които признават единствено името, посочено в актовете за гражданско положение.

Според представител на Федерацията на родителите на възпитаници в държавните учебни заведения, най -интензивният спор визира " въпроса дали учебното заведение може да одобри име, определено от възпитаник, без да осведоми родителите си ", тъй като в края на краищата " тялото принадлежи на самите възпитаници. " От организацията приканват за разговор със фамилии, които са шокирани от сходни обстановки.

Що се отнася до учебното облекло, в плана се показва, че е належащо да се подсигурява, че разпоредбите за учебно облекло не подлежат на насоки, различаващи се по пол. " Дрехите и аксесоарите, позволени или неразрешени, са идентични за всички възпитаници, без изключение. " С други думи, носенето на пола е позволено за всеки, само че носените облекла не би трябвало да нарушават нормите на приличието.

По отношение на потреблението на тоалетни, съблекални, спални пространства, документът изброява „ разнообразни варианти “ според от „ наличността на пространство “. Обикновено ученикът е свободен да употребява тоалетните и съблекалните по собствен избор в сходство с половата си еднаквост. Същият принцип важи и за общежитието. Ученикът може да употребява „ неутрални по пол тоалетни “, в случай че учебното заведение има такива. Училището може също по този начин „ да се съгласи с ученика за разписание за потреблението на споделени съблекални и душове “. Тези правила би трябвало да се ползват „ доколкото е допустимо “ по време на пътувания и учебни екскурзии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР