Френското бюро за разследване и анализ на безопасността на гражданската

...
Френското бюро за разследване и анализ на безопасността на гражданската
Коментари Харесай

Париж не е получавал искане да разследва черната кутия на украинския самолет

Френското бюро за следствие и разбор на сигурността на гражданската авиация не е получавало молби за подпомагане при разчитането на информацията от черната кутия на самолета, свален от ракета в Иран. Това се показва в известие, оповестено в профила на бюрото в Twitter, съобщи БГНЕС.
„ Въпреки известията на някои медии, не са получавани известия с молба за помощ в следствието ", се споделя още в известието.
По-рано в събота бе обявено, че черната кутия на сваления в Иран украински аероплан ще бъде изпратена за проучване във Франция. Това заяви ирански служител.
Властите в Иран към този момент признаха, че са свалили самолета по простъпка. А в петък „ Ню Йорк таймс “, популяризира видео, на което се вижда, че иранска ракета поразява аероплан край летището на Техеран в региона, в който украински аероплан се разруши в сряда. Във видеото изминават към 10 секунди от конфликта с евентуална ракета до звука от детонацията. Забавянето на звука сочи, че самолетът е бил на малко над 3 км от камерата. Това съответствува с траекторията на украинския „ Боинг”, записана от компанията за следене на полети FlightRadar24. Според Министерство на защитата на Иран "самолетът е летял покрай сензитивен боен обект, принадлежащ на Революционните гвардейци и е бил свален несъзнателно заради човешка неточност ".
Междувременно тази заран украинският президент Зеленски изиска виновниците за грешката да бъдат изправени на съд, а Иран да изплати на Украйна обезщетение за сваления аероплан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР