Френско-японският алианс Renault-Nissan изпревари VW Group, измествайки немците от върха

...
Френско-японският алианс Renault-Nissan изпревари VW Group, измествайки немците от върха
Коментари Харесай

Renault-Nissan е автопрозводител номер 1 в света, изпреварвайки VW Group

Френско-японският алианс Renault-Nissan изпревари VW Group , измествайки немците от върха по продажби, и то посредством единствено и само на едно име Mitsubishi .

VW Group държеше влиятелната купа „най-голям авто производител в света“ към този момент няколко години, само че наподобява, че около всички скорошни кавги с дизеловите излъчвания, немският колос не е съумял да обърне задоволително внимание на трона си.

Запознайте се с неговия формален правоприемник: Renault-Nissan-Mitsubishi.

С продадени повече от 10.6 милиона пътнически и лекотоварни коли през 2017, триумвиратът Renault-Nissan-Mitsubishi се трансформира в номер едно автомобилна група в света. Това става още през първата цялостна календарна година за Mitsubishi в световния алианс.

Напоследък корпоративният свят е белязан от поредност сливания и придобивания, които са подбудени от устрема на фирмите да усилят продажбите си, като реализират икономии от мащаба . Автобизнесът не е изключение и по този метод тук се понижават разноските, нужни най-много за създаването на идващото потомство технологии, свързани с самостоятелното шофиране, електрифицирането и обвързваните коли.

Именно в това беше фокусът на Renault-Nissan и мотивацията за включването на Mitsubishi. Oт своя страна, Toyota към този момент също си партнира с Mazda и Suzuki за редуциране на разноските си за развойна активност към електрическите автомобили и други технологии.

През 2017 година немският тръст VW Group, в който влизат Volkswagen, Porsche, Audi, Skoda и Seat, е продал 10.53 милиона коли.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР