Френско-японската група Рено, Нисан и Мицубиши обяви днес, че е

...
Френско-японската група Рено, Нисан и Мицубиши обяви днес, че е
Коментари Харесай

Групата "Рено", "Нисан", "Мицубиши" се обяви за най-големия производител на автомобили

Френско-японската група " Рено ", " Нисан " и " Мицубиши " разгласи през днешния ден, че е най-големият производител на коли в света, с продадени 10.6 милиона коли през предходната година, съобщи " Асошиейтед прес ". Наскоро " Фолксваген груп " регистрира, че е номер едно с 10.74 милиона продажби за предходната година, като по този метод е изпреварила " Тойота ".

Според изпълнителния шеф на " Рено ", " Нисан " и " Мицубиши " Карлос Гон обаче данните не са правилни, тъй като в тях са включени и 200 хиляди камиона и в случай че се приказва за леки коли, ръководеният от него тръст е без конкуренция.

Общите продажби на " Рено ", " Нисан " и " Мицубиши " са се нараснали с 6.5 % през 2017 година, главно поради повишеното търсене на кросоувъри и електрически автомобили. Миналата година беше първата цялостна от присъединението на " Мицубиши Мотърс ".

Алиансът продава 10 разнообразни марки в близо 200 страни. Сред тях са " Рено ", " Дачия ", Лада ", " Нисан ", " Датсун ", " Инфинити " и други. Продажбите на " Нисан " са нарастнали с 4.6% до 5.816 млн, на " Рено " с 8.5 на 100 до 3.761 млн и на " Мицубиши " с 10% до 1.03 млн. Луксозната марка " Инфинити " прибавя 246 492 продажби (+7%).

През предходната година " Рено " остава за трета поредна година водач в продажбите на електрически автомобили в Европа с пазарен дял от 23.8% и скок на покупко-продажбите с 38 на 100. Общо цялата група е доставила 91 хиляди коли на ток в целия свят. Това е с 11% повече от 2016-та година.

Стратегическият проект на групата " Рено ", " Нисан " и " Мицубиши " планува 10 милиарда евро вложения до 2022 година. За момента е оповестено, че ще се разработят 12 нови електрически автомобили и 40 коли с самостоятелни функционалности. Очакванията са, че в края на интервала продажбите на трите концерна ще стигнат 14 млн. бройки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР