Френско разследване за т. нар. механичен допинг в колоезденето приключи,

...
Френско разследване за т. нар. механичен допинг в колоезденето приключи,
Коментари Харесай

Разследване: Механичният допинг не е проблем в колоезденето

Френско следствие за така наречен машинален допинг в колоезденето завърши, без да откри доказателства, че това е проблем в този спорт. Тригодишното изследване, цитирано от спортния вестник  " Екип ", не е разкрило " нищо " и казусът е " завършен ".

Разследването, в което са взели участие двама финансови магистрати и хора от престъпния отдел на френската полиция, е почнало през 2017 година след изказвания за навлизане на механичния допинг на " високо равнище " в колоезденето. Подозренията са били, че " огромни колоездачи " са получавали " преимущество посредством последните софтуерни постижения в региона на електромоторите ".

Така или другояче белгийската шампионка Фемке ван дер Дрийше си остана единственият колоездач от висока класа, който е бил махленски в потреблението на електромоторче в своя велосипед - по време на международното състезание по колокрос в Хойстен-Золдер (Бел) през 2016 година Младата белгийка, която се състезаваше при 23-годишните, бе осъдена за 6 години от международния колоездачен съюз (UCI).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР