Френският вицешампион Пари Сен Жермен проявява интерес към крилото на

...
Френският вицешампион Пари Сен Жермен проявява интерес към крилото на
Коментари Харесай

ПСЖ ще конкурира Ливърпул за звездата на Лийдс

Френският вицешампион Пари Сен Жермен демонстрира интерес към крилото на Лийдс Юнайтед Рафиня. Бразилецът е свързван с някои от най-хубавите тимове в Европа, в това число Ливърпул.

24-годишният състезател впечатли при започване на този сезон и е един от най-хубавите играчи в състава на Марсело Биелса, откакто означи три гола в осем мача от шампионата от август насам.

Агентът на бразилеца, който е някогашният халф на Барселона и Челси - Деко, призна, че „ алените “ са показали интерес към крилото през последните месеци, като тимът на Юрген Клоп е останал впечатлен от 24-годишния Рафиня.

Сега обаче „ TeamTalk “ оповестява, че ПСЖ се причислява към Ливърпул в конкуренцията за бразилеца, като ползата на френския гранд към играча на Лийдс произтича най-много от Неймар.

Рафиня и Неймар са съотборници в националния тим на Бразилия, като крилото на Лийдс направи доста положително усещане в последния мачове от международните квалификации по-рано този месец.

Дебютът на 24-годишния футболист за „ Селесао “ беше декориран с две асистенции при обрата до 3:1 над Венецуела, преди да вкара дузпа в първия си мач като титуляр за Бразилия при успеха с 4:1 над Уругвай няколко дни по-късно.

Рафиня мина в Лийдс през октомври 2020 година за 17 милиона паунда от френския Рен и означи девет гола в 38 мача за „ белите “. Порталът Transfermarkt.com прави оценка 24-годишният бразилец, който има контракт с йоркширци, на 32 милиона евро.

PSG 'join Liverpool in race for Leeds winger Raphinha with Neymar putting in a word to the Parisian club hierarchy'
— MailOnline Sport (@MailSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР