Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер обяви вчера ограничена пакет полицейски

...
Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер обяви вчера ограничена пакет полицейски
Коментари Харесай

Френският вътрешен министър настоя за нулева толерантност към расизма в полицията

Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер разгласи през вчерашния ден лимитирана пакет полицейски промени и даде обещание битка против расизма, като в същото време отхвърли, че силите за сигурност са институционално раситки, съобщи ДПА.

Кастанер сподели, че е чул мощен позив против расизма и омразата на демонстрациите във Франция и на други места, след гибелта на чернокожия американец Джордж Флойд.

Министърът обаче акцентира, че хората би трябвало да помнят, че "Франция не е Съединени американски щати " и добави, че въпреки във френските сили за сигурност да има случаи на расизъм, то е тъй като те са отражение на обществото като цяло.

Полицейското принуждение и хипотетичният расизъм, най-много в размирните мултиетнически градски региони, от дълго време са противоречив въпрос във Франция.

Той излезе на напред във времето още веднъж около твърдите полицейски ограничения на постоянно обвързваните с принуждение митинги на "жълтите жилетки ", а наскоро и с полицейско принуждение при налагането на ограничаващите ограничения поради ковид в небогати покрайнини.

Кастанер настоя за "нулева приемливост " към расизма в полицията и сподели, че служителите на реда би трябвало втоматично да бъдат отстранявани при положение на "потвърдено съмнение " за раситки изказвания или дейности.

Той сподели, че е дал сигнал в прокуратурата за обявена от уеб страницата "Стрийтпрес " информация за непрекъснати расистки изказвания във Facebook група на 8000 служители на реда и жандармеристи.

Вътрешният министър сподели още, че служителите на реда към този момент няма да могат да употребяват захват за задушаване, който се счита, че е причина за гибелта на водач за доставки на стока, спрян от полицията в Париж през януари. Повече служители на реда ще носят лични камери.

Кастанер обаче не поддържа възбрана на техники за обездвижване на обвинени в региона на корема. Той отбрани и мощно подлагания на критика полицейски инспекторат, който проверява обвинявания в злоупотреби с власт или непозволено държание.

Обявеното от Кастанер провокира противоположни реакции. Лявата законодателка Матилд Пано написа в Туитър, че натискът би трябвало да продължи и без всеобща готовност нищо не може да бъде извоювано.

Зам.-председателят на крайнодясната партия Национален общ брой Жордан Бардела разяснява вТуитър, че президентът Еманюел Макрон и министър Кастанер са изоставили полцията и жандармерията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР