Френският Върховен консултативен орган по здравеопазването (Haute Autorite de la

...
Френският Върховен консултативен орган по здравеопазването (Haute Autorite de la
Коментари Харесай

Ваксинирането срещу коронавирус във Франция ще започне от старческите домове

Френският Върховен съвещателен орган по опазването на здравето (Haute Autorite de la Sante (HAS) счита, че жителите на старешки домове би трябвало първи да получат ваксини против Covid-19, съобщи Ройтерс.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи предходната седмица, че имунизациите може да стартират да се ползват още в края на годината във Франция, в случай че бъдат утвърдени от френските регулаторни органи.

Според регулатора при първа фаза на имунизиране би трябвало да бъде сложена ваксина на жителите на старешки домове и на личния състав, който се грижи за тях. Това са към 840 000 души. След тях при втора фаза би трябвало да бъдат имунизирани хората на и над 65 години, а след това и някои здравни служащи.

Ще последват още три етапи на имунизиране, ориентирани към хората с съпътстващи болести, като да вземем за пример диабетиците, към други изложени на риск специалности и най-после към възрастните, за които не е известно, че имат съпътстващи болести.

Препоръките ще се трансформират според с приемането на повече данни. Ръководителят на ведомството Доминик Льо Гюлюдек предлага имунизирането да е на доброволна основа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР