Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан обвини Великобритания в изнудване

...
Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан обвини Великобритания в изнудване
Коментари Харесай

Франция упрекна Великобритания в изнудване при доставките на ваксини

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан упрекна Англия в " изнудване " против Европейския съюз. Според него в Обединеното кралство липсват ваксини за втора доза, заяви " Франс прес ".
" Не можете да играете по този метод, малко изнудване, единствено тъй като побързахте да ваксинирате хората с първа доза, а в този момент сте сложени малко в затруднено състояние, тъй като нямате втората ", разяснява френският първи посланик.
 Франция даде статут на изключение от ограничаващите ограничения за българите, решили да гласоподават Франция даде статут на изключение от ограничаващите ограничения за българите, решили да гласоподават
Френската страна ни осведоми с вербална нота № 2021-0144818/PRO/PIDC, че дава статут на изключение от настоящите на територията...
Има спор сред Европейски Съюз и Англия за завода на AstraZeneca в Нидерландия. За него държавното управление на Борис Джонсън твърди, че е част от английската верига за доставка на ваксини.
Според " Франс прес " Англия е приложила две дози ваксини на 4,1 % от популацията си, против 3,9 % общо във Франция.
Изказването на Льо Дриан беше, откакто френският президент се скара на AstraZeneca, че не е спазила договорните си задължения с Европейски Съюз, за разлика от производителите на други ваксини. Според Макрон от 120 млн. дози на AstraZeneca, поръчани от Европейски Съюз, са били доставени единствено 30 млн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР