Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан настоя, че Европейският съюз

...
Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан настоя, че Европейският съюз
Коментари Харесай

Франция зове ЕС да наложи оръжейно ембарго на Турция

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан настоя, че Европейският съюз би трябвало да осъди турската военна атака в Сирия и прикани да се наложи оръжейно ембарго против Анкара.

" Тази атака ще докара до съществени филантропично опустошение ", съобщи той преди срещата с сътрудниците си от останалите страни членки на Европейски Съюз в Люксембург.

Министърът също по този начин отбелязал, че Общността би трябвало да изиска договаряния на обединението против терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) с Вашингтон.

Франция и Германия през уикенда ограничиха продажбите на оръжие на Турция в подтекста на интервенцията в Сирия, до момента в който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести, че работи с Конгреса за налагане на тежки наказания против Анкара. Арабската лига също осъди дейностите на Турция в Сирия.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обаче отхвърли да приключи настъплението, наблягайки, че Турция ще продължи, до момента в който границата ѝ не бъде обезпечена от кюрдските терористи.

Анкара планираше интервенцията си в Северна Сирия за основаването на зона за сигурност в региона с американските сили. Съединени американски щати по-късно оповестиха, че няма да вземат участие в офанзивата, тъй че американските войски трябваше изоставен няколко зони, с цел да поддържат сигурна отдалеченост от сраженията. Турция в този момент води боеве против Сирийските демократични сили (СДС), които са кюрдско-арабски съюз, в който водещ детайл са кюрдите, които Анкара преглежда като отклонение на Кюрдската работническа партия (ПКК), която е в черния лист на Турция с терористичните организации.

Дамаск осъди интервенцията, отбелязвайки, че това е още едно нарушаване на суверенитета на Сирия от турската войска.

Анкара стартира интервенция " Извор на мир " в сряда,, обещавайки да прогони кюрдските въоръжени формирования и ДАЕШ от Северна Сирия, което докара до ескалация на напрежението в района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР