Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан изрази песимистична позиция по

...
Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан изрази песимистична позиция по
Коментари Харесай

Жан-Ив льо Дриан: Русия само имитира готовност за преговори

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан изрази песимистична позиция във връзка опцията да се реализиран съществени резултати от договарянията за помирение сред Украйна и Русия - макар неколкократните диалози сред представители на двете страни и макар дейната интервенция на Еманюел Макрон в напъните за преустановяване на спора.  

" За страдание през днешния ден към момента сме в същата съветска логичност: абсолютизъм в условията, гледище за украинска капитулация, изостряне на окупационната война ", казва той.

" Както в Грозни и в Алепо, това е нормалният триптих: безогледни бомбардировки, така наречен филантропични " коридори ", основани за следващо обвиняване против ответната страна, че не ги съблюдава, и водене на разговор без друга цел с изключение на да се имитират договаряния. Това е трагичен развой на дълготрайна грубост ", споделя френският посланик в изявление за " Паризиен ". 

Без единодушие за дейно преустановяване на огъня не може да се водят договаряния за мир, упорства Жан-Ив льо Дриан. 

" Има единствено един незабавен въпрос: преустановяване на огъня, преустановяване на огъня, преустановяване на огъня. Само това е основата, на която може да се водят договаряния. Защото не може да се договаря с револвер, опрян в главата ", споделя той. 

Френският външен министър предизвестява, че Париж ще държи под отговорност само Кремъл, в случай че на територията на Украйна бъде извършена офанзива с химически или бактериологични оръжия. 

Евентуалната приложимост на неразрешени бойни субстанции ще докара и до усилване на глобите против Русия. 

" Това ще е неприемлива ескалация и би довело до реакция с безусловно огромни и радикални иокномически наказания, без табута ", споделя Жан-Ив льо Дриан. 

Опасения за вероятната приложимост на химически оръжия бяха изразени и от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди дни. Той уточни, че задействането на тази алтернатива от страна на съветската войска в Украйна ще се третира като военно закононарушение. 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР