Френският външен министър Жан-Ив Жан-Ив льо Дриан заяви днес, че

...
Френският външен министър Жан-Ив Жан-Ив льо Дриан заяви днес, че
Коментари Харесай

Франция: Санкциите на САЩ помагат на хардлайнерите в Иран

Френският външен министър Жан-Ив Жан-Ив льо Дриан съобщи през днешния ден, че не е склонен с решението на Съединени американски щати да се отдръпват от иранското нуклеарно съглашение и предизвести, че налагането на нови наказания против Техеран ще укрепи позициите на хардлайнерите в страната, съобщи Ройтерс.

„ Не сме съгласни с този способ, тъй като глобите, които ще бъдат наложени на Иран, няма да доведат до разговор, а в противен случай, те ще усилят въздействието на консерваторите и ще отслабят президента Рохани, който искаше да договаря. Този метод може да изложи региона на още по-голяма заплаха. “, сподели Льо Дриан в изявление за националното радио „ Франс Интер “.

Френският външен министър акцентира, че Париж ще продължи да придържа към осъществяването на иранското съглашение, даже и да споделя позицията на Съединени американски щати, че балистичната стратегия на Иран и огромните районни упоритости на страната би трябвало да бъдат лимитирани.

Припомняме, че през вчерашния ден висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини съобщи, че иранското нуклеарно съглашение няма опция и прикани призова интернационалната общественост да възстановява комерсиалните си връзки с Иран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР