Френският ученик Том Горон (12 г.) получи мощна прегръдка от

...
Френският ученик Том Горон (12 г.) получи мощна прегръдка от
Коментари Харесай

Френски ученик сам преплава Ламанша

Френският възпитаник Том Горон (12 г.) получи мощна прегръдка от майка си и бутилка газиран ябълков сок откакто сложи връх за солово пресичане на Ламанша по-рано тази седмица, заяви Агенция Франс Прес.

Том потегли от Нидълс, остров Уайт, рано сутринта в сряда и 14 часа и 20 миниту по-късно дойде в Шербур, Северна Франция, поставяйки нов връх за трасето за яхти от клас „ Оптимист “. Те са предопределени за корабоплаване край брега и са с дължина до 2,3 м.

Том повърнал 10 пъти и непрекъснато го тормозела морска болест до момента в който се люшкал по вълните.

Краят на пътуването бе „ огромно облекчение “, съобщи татко му Никола, който следваше сина си в морето с по-голяма яхта.

Въпреки премеждията Том засия, откакто научи, че е сложил нов връх на 60 морски благи, подобрявайки с 36 минути най-хубавото достижение в клас „ Оптимист “, сложено през 2015 година от 15-годишната тогава французойка Виолет Доранж.

След като сподели, че негов приоритет след финала е да изяде един хамбургер и да се наспи, Том разгласи идната си цел, която евентуално е отдалечена във времето с 10 години, да направи околосветско соло корабоплаване.

Френските управляващи разкритикуваха воаяжа, като споделиха, че той е изработен без позволение за лодка, проектирана като образователен съд за деца мореплаватели
„ Оптимист “ се счита подобаваща за плавания до 300 метра от брега. „ Не може да се върви с нея в намерено море. Забранено е “, разгласи полицията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР