Френският Туитър се вълнува - хаштагът #PasDeRetrraitePasDeJo (#НямаЛиПенсииНямаДаИмаОлимпийскиИгри) стана популярен,

...
Френският Туитър се вълнува - хаштагът #PasDeRetrraitePasDeJo (#НямаЛиПенсииНямаДаИмаОлимпийскиИгри) стана популярен,
Коментари Харесай

Французите решиха да отменят парижката Олимпиада

Френският Туитър се вълнува - хаштагът #PasDeRetrraitePasDeJo (#НямаЛиПенсииНямаДаИмаОлимпийскиИгри) стана известен, незабавно откакто Макрон подписа законопроекта за пенсионната промяна. Документът наподобява е влезнал в действие, само че всяко деяние има противопоставяне - и тук двете страни на спора няма къде да правят отстъпка. Правителството въобще няма да се откаже: проектите му не включват, въпреки и нежен, само че консенсус, а и има незабавна потребност да се потвърди на кредиторите, че страната към момента е в положение да заплаща сметките.

Фактът, че всеобщите медии не го оповестяват, не трансформира нищо. Активистите знаят добре по какъв начин да употребяват обществените мрежи за образуване на митинги. Ограничителните ограничения, които властта употребява против недоволните, задържането на участници, възбраната на демонстрациите и впрочем, не понижават степента на ненавист (именно омраза) към властта, а я покачват. А равнището на почитание към съперниците падна под цокъла.

Макрон се обърна към нация, три четвърти от която към този момент не го възприема като водач, заслужен за доверие. Профсъюзите дадоха отговор на поканата за диалог с апел за нови стачки и " дни на яд ". Нов кръг от пъклен безпорядък, когато влаковете не се движат и самолетите не летят, е очакван за вдругиден.

Ето за какво апелът за спиране на подготовката за Олимпиадата през 2024 година, чиято гала по разкриване е след 15 месеца, се оказа толкоз известен.

„ Къде ще намерите 45 000 доброволци, които ще бъдат нужни по време на надпреварата? “ „ Ако има милиарди за глезенето на МОК и неговите функционери, за какво няма пари за погашение на пенсии?. “След като управляващите прокараха промяната, без да вземат поради волята на народа, игрите в Париж няма да се състоят! ”

Това мненията в “Туитър ” на тези, които се излагат на палките на специфичните елементи на жандармерията и гълтам сълзотворния газ, който полицията обилно пръска върху френските несъгласни. Тук си коства да се подчертае, че сходни дейности се подхващат само „ за отбрана на реда и сигурността “, като част от „ напредъка и всичко най-хубаво “. В края на краищата във Франция има народна власт, както знаем сигурно, а „ тиранията е в Иран и Северна Корея “. И не се бъркайте, апелирам!

Заплахата от спиране на подготовката за Олимпиадата е толкоз действителна, че даже кметът на Париж, социалист и последовател на стачките по принцип Ан Идалго, беше принудена да направи изказване, че „ всичко е под надзор, всичко върви по проект. " С огромна степен на възможност може да се допусна, че кметицата е била помолена да отиде при пресата, защото (и също с висока степен на вероятност) в Елисейския замък са получили сигнали от Лозана. „ Здравейте, Еманюел ли е? МОК на телефона. Вярно ли е, че боклукът към момента не е изчистен? Истина ли е, че бягането с трудности ще е прескачане на торби с отпадък, а емблемата на Игрите ще е плъх? А-а-а, ясно! Така се майтапят значи в “Туитър ”, по този начин ли викате? “.

Колкото и да е на пръв взор непостижима задачата, за французите, както преди време споделя Наполеон, „ нищо не е невероятно “ („ Impossible n`est pas français “): преди 18 години точно поради стачката на боклукчиите в Париж семейството на Олимпийските игри през 2012 година беше връчено на Лондон. От този миг желанието за реванш се трансформира в фикс идея за всички президенти. Макрон, с цел да убеди МОК, че столицата на Франция е най-хубавият вероятен избор, промени имиджа, ту играейки футбол, ту грабвайки тенис ракетата. Извивайки ръцете на чиновниците от Лозана, убеждавайки ги да убедят Лос Анджелис да отдръпна кандидатурата си и по този метод заобикаляйки конкуренцията, Макрон реализира своето. Никак не спортсменско, само че Париж получи правото да бъде хазаин на Игрите.

Но да спечелиш апаратната игра е едно. Съвсем друго нещо е победа на публичното поле, победа с причини, победа в публичното мнение, почтена победа. Френските жители видяха това от близко, когато управляващите започнаха да ги лъжат. А последните, в случай че подготовката за Олимпиадата бъде прекратена, ще се сблъскат с подобен позор, че нито една от техните пресслужби няма да може нито да го почисти, нито да го „ редактира “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР