Френският център Венсан Поарие вече не е баскетболист на Баскония.

...
Френският център Венсан Поарие вече не е баскетболист на Баскония.
Коментари Харесай

Баскония отвори вратата към НБА за Поарие

Френският център Венсан Поарие към този момент не е баскетболист на Баскония. Испанците оповестиха публично новината, като по този метод отвориха вратата към НБА за Поарие, който е спряган за попълнение на Бостън. Двете страни са постигнали съглашение и се разделят по взаимно единодушие, а известието гласи, че “играчът ще стартира нова случка в професионалната си кариера”.

25-годишният център прекара последните два сезона в състава на баските, като през 2018/2019 бе №1 по битки приблизително на мач в Евролигата, а редом с това попадна във втория алегоричен тим на сезона. 213-сантиметровият Поарие играе професионално от 2012 година, когато кариерата му стартира в Пари Лелавоа, а също така има по един сезон в Тулон и Сентр Федерал.

Националът на Франция изигра 34 мача за Баскония в Евролигата през отминалия сезон, а в тях постигаше междинни индикатори от 11.9 точки, 8.3 битки, 1.1 асистенции, 0.8 отнети топки и 0.8 блокирани стрелби. Вече някогашният баскетболист на испанците не е избиран в Драфта на НБА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР