Френският технологичен гигант Thales Group завърши придобиването на нидерландската компания

...
Френският технологичен гигант Thales Group завърши придобиването на нидерландската компания
Коментари Харесай

Френският гигант Thales завърши придобиването на Gemalto

Френският софтуерен колос Thales Group приключи придобиването на нидерландската компания за цифрова сигурност Gemalto, като заплати за нея €4,8 милиарда. Сливането ще сътвори доста мощна организация с наличие в 68 страни, с над 80 000 чиновници, фокусирани върху кибер сигурността и цифровата идентификация. Планираните доходи ще надвишават €19 милиарда, а вложенията в научно-развойни действия ще са най-малко по €1 милиард годишно.

Придобивайки технологиите и надарените инженери на Gemalto, Thales ще може да се оправя по-добре с провокации като ръководство на въздушен трафик от безпилотни летателни апарати, кибер сигурност на мрежи и на данни, сигурност на летища, както и сигурност на финансови транзакции.

Компанията разгласи, че към този момент ще може да покрива цялата верига от сериозни решения във все по-свързания и уязвим свят, като качествата на личния състав й ще обгръщат софтуерни разработки, обработка на данни, поддръжка на решения в действително време, ръководство на свързаността и на мрежата от край до край.

 Снимка на Kurious от Pixabay

Придобиването стана допустимо, откакто Thales се съгласи да продаде nCipher, поделението, което отговаряше за бизнеса с хардуерни модули за сигурност (HSM), на компанията Entrust Datacard, занимаваща се с технологии за предпазени транзакции и инспекция на идентичността.

Thales закупи английската компания за кодиране nCipher през 2008 година, само че редица антимонополни органи, в това число Европейската комисия, оспориха придобиването на Gemalto, защото това щяло да сътвори монопол на пазара на HSM модули с общо предопределение. Еврокомисията реши, че препоръчаното обединение ще докара до прекомерно съсредоточен пазар и ще задуши конкуренцията.

Сега с придобиването на Gemalto Thales ще разполага с доста богато портфолио от оферти за цифрова идентичност и отбрана, основани на технологии като биометрия, отбрана на данните и кибер сигурност.

Според самата Thales, обединената компания ще обезпечи „ безкомромисни решения “ на клиенти с сериозна инфраструктура като банки, телеком оператори, държавни организации, енергоразпределителни сдружения, които би трябвало да се оправят с провокациите при идентификацията на хора и обекти и отбрана на данните.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР