Френският скиор Матийо Февър беше изпратен вкъщи, след като обясни,

...
Френският скиор Матийо Февър беше изпратен вкъщи, след като обясни,
Коментари Харесай

Франция изхвърли скиор от Пьонгчанг заради коментари срещу отбора

Френският скиор Матийо Февър беше изпратен у дома, откакто изясни, че не се интересува какъв брой медала ще завоюват съотборниците му. Приятелят на Микаела Шифрин изясни, че в Пьонгчанг се концентрира само върху личното си показване.

Французинът остана седми в гигантския слалом, а неговият съотборник Алекси Пинтюро завоюва бронзовото отличие. След надпреварата Февър отхвърли да разяснява Пинтюро, както и останалите си съотборници Тома Фанара и Виктор Мюфа-Жанде, които се класираха пети и шести.

Френският тим удостовери, че е отпратил Февър назад вкъщи. Скиорът побърза да се извини посредством профила си във " Facebook ".

" Казах, че отборното показване е последното, което ме интересува, откакто ме попитаха по какъв начин се усещам от положителните резултати на тима. Бях по-недоволен от моите изяви. Все отново става въпрос за изявление, което ми взеха единствено 10 минути след спускането ми ", написа Февър.

Той се оправда, че е бил обиден и това се дължи, че е от Южна Франция и " има по-гореща кръв ".

Франция завоюва три медала в състезнията при мъжете, като Пинтюро взе бронз в гигантския слалом и сребро в комбинацията, а Мюфа-Жанде приключи трети в комбинацията.

По стратегия Февър трябваше да бъде един от участниците във френския отбор за смесеното отборно съревнование, само че в този момент ще се наложи смяна. 26-годишният скиор от Ница има 62 старта в Световната купа, в които завоюва една победа и пет пъти се качи на подиума. Февър е международен първенец в отборното съревнование от предходната година.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (200)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР