Френският шампион Пари Сен Жермен показа уязвимост още във втория

...
Френският шампион Пари Сен Жермен показа уязвимост още във втория
Коментари Харесай

Втори мач без Неймар в Лига 1 и ПСЖ вече е за срам

Френският първенец Пари Сен Жермен сподели накърнимост още във втория си мач от Лига 1 за новия сезон. Момчетата на Томас Тухел изненадващо преклониха глави пред Рен в гостуването в Бретан и паднаха с 1:2.

При това парижани водеха в резултата, само че позволиха цялостен поврат и си потеглиха разочаровани за столицата. Това беше втори техен мач в шампионата и общо трети от формалния старт на сезона без най-скъпата им покупка в историята Неймар и към този момент се видяха пропукванията в предни позиции.

Единсон Кавани откри резултата в 36-та минута, само че тъкмо преди почивката Мбайе Нианг изравни, а малко след подновяването на играта Ромен дел Кастийо обля с мразовит душ любимците и след това това се оказа задоволително за трите точки.

Мачът стартира с напън за ПСЖ, като Единсон Кавани имаше шансове в самото начало, а най-големия пропуск направи в 14-та минута, когато стреля с глава след едно центриране, само че тресна лявата греда. Впоследствие Анхел ди Мария, Тома Мюние, Хуан Бернат и Килиан Мбапе направиха пропуски.

Този напън даде резултат в 36-та минута, когато отбраната на Рен позволи ужасяваща неточност и топката се озова на крайници на Кавани на празна врата и той откри резултата. Малко по-късно Килиан Мбапе можеше да удвои и да постави точка на разногласието, само че направи голям пропуск.

Точно преди почивката обаче пристигна леденият душ. Тогава Амари Траоре пусна страховит пас за Мбайе Нианг пред наказателното поле, той изстреля същински патрон, който се озова в мрежата и резултатът стана еднакъв, при който пристигна и краят на полувремето.

А малко след подновяването на играта последва и второ кроше, което докара до тежък нокдаун. Едуардо Камавинга центрира пред вратарското поле и там Ромен дел Кастийо с глава прониза мрежата, с цел да направи обрата цялостен.

Последваха две рискове пред вратата на ПСЖ, като Мбайе Нианг в 55-та минута пропиля страховит късмет, а в 64-та минута Жереми Желен даже тресна и гредата. В последните минути гостите потеглиха мощно напред и изтърваха куп положения, най-много посредством Мбапе и Кавани и в последна сметка до ново попадение не падна. Така ПСЖ стъпи изкривено още във 2-ия кръг и даде поръчка за проблеми напред, в случай че продължи в същия дух.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР