Френският съд каза последната си дума: жабите от Гриньол трябва

...
Френският съд каза последната си дума: жабите от Гриньол трябва
Коментари Харесай

Френски съдия постанови шумните жаби да бъдат изгонени от село

Френският съд сподели последната си дума: жабите от Гриньол би трябвало да си вървят . Жабите в селцето в департамент Дордон би трябвало да изоставен, откакто арбитър реши, че са извънредно шумни по време на брачния интервал и нарушават спокойствието на съседите, написа сътрудник на " Гардиън " във Франция.

След 9-годишна правосъдна борба е подредено на локална двойка, че и ма 90 дни да пресушат тресавище с повърхност 300 квадратни метра в селцето Гриньол и да изгонят жабите. В селцето живеят към 600 души.

Природозащитници предизвестиха, че някои жаби са предпазени типове.

През 2012 година комшия на фамилията се обърнал към съда. Той се оплакал, че от време на време шумът от жабите достигал 63 децибела.

През 2014 година казусът първо е отритнат от локален съд, само че по-късно арбитър от Бордо взе решение. Оттогава жалбата се трансферира сред другите правосъдни инстанции. Искане на природозащитници жабите да бъдат преместени преди блатото да бъде унищожено също се провали.

Заплашено от солидни санкции и даже затвор след решението този месец, фамилията стартира да пресушава блатото.

Междувременно природозащитна организация апелира решението пред Върховния касационен съд, най-висшата правосъдна инстанция във Франция.

Има и петиция за избавяне на жабите, към която за два дни са се включили повече от 91 000 души.

И преди във Франция са завеждани каузи поради звук на животни, в това число на домашни птици, звънците на крави и други. Има и недоволства поради какофонията на цикадите в Прованс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР