Френският режисьор Франсоа Озон е снимал 18 филма през последните

...
Френският режисьор Франсоа Озон е снимал 18 филма през последните
Коментари Харесай

Европейска еротична провокация от Франсоа Озон

Френският режисьор Франсоа Озон е снимал 18 кино лентата през последните 20 години, сред които шлагери като “5х2 ”, “Басейнът ”, “Време за разлъка ”, “Осем дами ”, “Трофейна брачна половинка ”, “На 17 ”, “Франц ”. Той е правилен на характерния естетически жанр, наложил се във филмите му, а ценителите могат да го разпознаят и в най-новото му произведение “Другият ухажор ”.

Това произведение събира на екран превъзходната Марин Вакт и надарения Жереми Рение, с които Озон работи в “Млади и красиви ” и “Трофейна брачна половинка ”. В актьорския екип на кино лентата са още и Жаклин Бисе, Доминик Реймон, Мириам Бойе.

Историята, избрана от ценители като жанрова примес сред сексуален трилър и психическа драма, споделя за младата, чувстителна жена на име Клои (Марин Вакт), която се влюбва в психоаналитика си Пол (Жереми Рение). След няколко седмици двамата заживяват дружно. Но в един момент тя стартира да подозира, че влюбена в близнаци, а режисьорът дава късмет и на феновете за сходно усещане. Дали в действителност това чувство за две разнообразни персони, с които пациентката споделя живота и възприятията си, не води до откриване на две страни на една и съща персона – един психотерапевт не може да няма секрети, скрити в предишното си…

Представен в спортната стратегия на фестивала в Кан през 2017 година, новата кинопровокация на Озон към този момент получи много спорни мнения, сред които и ласкаещи съпоставения с шедьоври на режисьори като Дейвид Кроненбърг, Брайън Де Палма и Пол Верховен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР