Френският регулатор по поверителността започна разследване срещу китайската социална мрежа

...
Френският регулатор по поверителността започна разследване срещу китайската социална мрежа
Коментари Харесай

Франция разследва TikTok - slava.bg

Френският регулатор по поверителността стартира следствие против китайската обществена мрежа TikTok, която е част от портфолиото на ByteDance. Това е следващото следствие на страна от Европейския съюз във връзка с политиките за дискретност на персоналните данни в платформата, написа Bloomberg.

Френският регулаторен орган CNIL ще прегледа редица въпроси, в това число и по какъв начин компанията поддържа връзка със своите консуматори и по какъв начин обезпечава сигурност на децата в обществената медия. Всичко това е част от следствието във връзка с проекта на TikTok да построи собствен център за данни на територията на Европейския съюз.

От CNIL оповестиха, че с цел да сътвори TikTok дейта център в Ирландия, би трябвало да потвърди, че базата ще дава отговор на нужните условия съгласно разпоредбите за отбрана на потребителските данни в Европейски Съюз. Социалната мрежа разгласи преди седмица, че ще построи първия си център за данни в Европа, като инвестицията е на стойност 420 млн. евро.

Нидерландската комисия за отбрана на данните заяви през май, че преглежда политиките на TikTok за поверителността на деца, а датският регулатор стартира сходно следствие през юни. Също по този начин китайската компания е във фокуса на английските регулатори от предходната година.

TikTok е под огромен напън и от американския президент Доналд Тръмп. Той съобщи, че ще забрани приложението на територията на Съединени американски щати, като се аргументира с гарантирането на националната сигурност в страната. Microsoft договаря за придобиването на бизнеса на TikTok в Съединени американски щати, Канада, Австралия и Нова Зеландия, съобщи Economic.bg.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР