Френският рапър Ник Конрад, спечелил си скандална слава с песен

...
Френският рапър Ник Конрад, спечелил си скандална слава с песен
Коментари Харесай

Осъдиха френски рапър заради скандалния клип Обесете белите

Френският рапър Ник Конрад, спечелил си скандална популярност с ария и клип към нея, пропити с принуждение и озаглавени "Обесете белите ", беше наказан в Париж на 5000 евро санкция поради подстрекателство към осъществяване на закононарушение, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

През септември предходната година разпространяването на клипа възпламени обществените мрежи и провокира доста неоправдателни реакции от страна на министри и представители на политическата класа. YouTube го изтегли след това

Ник Конрад, самопродуциращ се цветнокож реализатор, се явява в клипа с револвер, напъхан в устата на бял, след това стреля по него и по-късно блъска главата му в тротоара. В даден миг в клипа бялата жертва е обесена. Текстът на парчето също е много абсурден. В него рапърът споделя, че влиза в детските ясли и убива бели бебета, а след това беси техните родители. Той приканва още за бичуване и изтребване на белите и за проливане на кръв.

В съда 35-годишният рапър сподели, че ще апелира присъдата. Той твърди, че посредством видеото е желал да разкритикува расизма, като е обърнал функциите на черните и белите.

Видеото в началото е било видяно в мрежите от хора, близки до крайната десница. По случая две организации се бяха конституирали като цивилен страни и рапърът ще би трябвало да им заплати по 1000 евро за нанесени морални вреди.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР